Sprawozdanie z wyników zbiórki publicznej za rok 2014

80-219 GDAŃSK

AL. ZWYCIĘSTWA 30

SPRAWOZDANIE Z WYNIKÓW ZBIÓRKI PUBLICZNEJ

Informujemy, że na podstawie pozwolenia Ministra Administracji i cyfryzacji nr 548/2013 z dnia 23 grudnia 2013 roku została przeprowadzona zbiórka publiczna, która odbyła się w dniach od 01.01.2014 r. do 31.12.2014 r. na terenie Rzeczpospolitej Polskiej.

Do dnia 31 grudnia 2014 r. z wyżej wymienionej zbiórki uzyskano środki finansowe w kwocie 16527.47 zł (słownie: szesnaście tysięcy pięćset dwadzieścia siedem złotych i czterdzieści siedem groszy) zbierane do zaplombowanych puszek kwestarskich i skarbon stacjonarnych. Dobrowolnych wpłat na specjalne konto bankowe o numerze 38 1050 1764 1000 0023 6079 2549 – nie odnotowano. Sprzedaży cegiełek – nie odnotowano. Sprzedaży i usług – nie odnotowano. Zbiórka ofiar w naturze (środki czystości, żywność, artykuły szkolne) wyniosła 1895 zł.

Łączny dochód ze zbiórki publicznej wyniósł 18422.47 zł (słownie: osiemnaście tysięcy czterysta dwadzieścia dwa złote i czterdzieści siedem groszy).

Łączne koszty przeprowadzenia zbiórki publicznej to kwota zł: 25 zł

Kwota ta dotyczy: ubezpieczenia wolontariuszy biorących udział w zbiórkach publicznych – 25 zł.

Udział kosztów w zebranej kwocie wynosi: 0,14%

Wyżej wymienione środki przekazano na cele określone pozwoleniem nr 548/2013 z dnia 23 grudnia 2013 r. związane z domową opieką paliatywną nad dziećmi:

Zakup paliwa do samochodów służbowych na dojazdy personelu medycznego do podopiecznych – 16527.47 zł

Ofiary w naturze w całości przekazano podopiecznym i ich rodzinom.

Organizacja i prowadzeniem zbiórki publicznej zajął się Zarząd Fundacji bez wynagrodzeń oraz wolontariusze Fundacji PHD.

Małgorzata Bałkowska

Prezes Zarządu Fundacji